BRIEF VAN EEN FAN

Amsterdam 15 augustus 2014

Beste Academie (leden en oprichters)

Jullie kennen mij niet, maar dat gaat binnenkort zeker veranderen. Ik vermoed namelijk dat jullie en ik elkaar veel te bieden hebben.

 Als ondernemers onder elkaar. Als ervarings-deskundigen: mensen die tegen dezelfde problemen aanlopen of aangelopen zijn. Die dezelfde, bijna existentiële ondernemersvragen hebben – Waar doe ik ’t voor? Wie zijn eigenlijk mijn klanten? Zijn mijn product en onderneming wel voldoende met hun tijd meegegaan? Moet ik nou alleen in de diepte of ook in de breedte groeien? Hoe eng is t om personeel aan te nemen? Ben ik wel vernieuwend genoeg, en klaar voor de toekomst?

Vragen waarvan in ieder geval ik (te) lang heb gedacht dat ik die allemaal zelf moest oplossen en beantwoorden. Omdat dat erbij hoorde, onlosmakelijk deel uit maakte van het ondernemerschap. Bovendien: bij wie kon ik er überhaupt mee terecht?!

Nu weet ik beter. Vanaf eind 2014 waait er een andere wind. En ik kan bijna niet wachten.
Een Academie voor de Ondernemer.

  • Waar je als ondernemer en ondernemend werknemer welkom bent voor persoonlijk advies, coaching in tijden van twijfel, aangename en leerzame ontmoetingen, workshops, lezingen en netwerklunches.
  • Waar niemand vreemd opkijkt als je naast je successen ook je zorgen en ‘worst practices’ wilt delen. Omdat dat oplucht.  Uitnodigt tot uitwisseling van inleving en begrip. Leidt tot

 

ideeën en nieuwe inzichten. En zo’n ongelooflijk goede basis is voor leren en ontdekken.
  • Waar je je kennis en vaardigheden op peil kunt houden met een breed scala aan kortlopende, intensieve cursussen en leertrajecten. Soms van niet meer dan 1 middag. Die allemaal een ding gemeen hebben: hun effectiviteit. De volgende dag kun je met je nieuwe ‘tools’ aan de slag.
  • Waar geen (ondernemers)vraag zo gek is, of er blijkt een antwoord op. Of een aanzet tot een oplossing. Of een of meer scenario’s die je uit kunt werken tot de beste toekomstvisie, met inzet van heel veel gedeelde creativiteit , ervaring en denkvermogen.
  • Waar je zeker weet dat je de juiste duw in de rug krijgt als je voor een doorbraak staat (van welke orde dan ook) en niet het risico wilt lopen dat je ‘momentum’ verloren gaat
  • Waar de deur ook open is als er geen trainingen of evenementen zijn. Voor koffie. Lunch. Zomaar een ontmoeting met gelijkgestemden, en een gesprek dat hout snijdt.

Het ligt er misschien een beetje dik bovenop, maar ik heb inderdaad huizenhoge verwachtingen van jullie.

Wees niet bang. Denk niet dat ik me passief ga opstellen en jullie al het werk laat doen. Nee, geheel volgens ons beider favoriete principe zijn jullie de facilitators, maar binnen een proces dat alleen kan slagen met voldoende individuele inzet en bijdragen van mij en andere deelnemers. En inderdaad, dat is een eitje voor de ware ondernemer. Zeker als die zich in alle opzichten gesteund voelt.

Tot binnenkort dus.

Een fan

Logo-300x225Bij de Academie voor de Ondernemer vind je de juiste mensen – docenten, collega-ondernemers, geestverwanten – om mee te sparren, om van te leren en om je eigen kennis en ervaring mee te delen. Leren en ontmoeten gaan er hand in hand. Zowel tijdens de leer-en inspiratiesessies en andere events, als tijdens ontspanningsmomenten.