De snoepwinkel van de Belastingdienst

Ondernemersblog - De snoepwinkel van de Belastingdienst - door Diana de Bruin

De-snoepwinkel-van-de-BelastingdienstNa jarenlang voor een baas te hebben gewerkt, heb ik de stap genomen om mijn passie te volgen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Ik ben blij met de vrijheid en flexibiliteit die het me geeft en werk hard aan en in mijn onderneming.

Als ik eerlijk ben, is er wel iets dat ik mis…

De laatste jaren heb ik de mazzel gehad te werken voor een organisatie waar leren onderdeel van het werk was. Tijdens ons functioneringsgesprek mochten we aangeven op welk gebied we ons verder wilden ontwikkelen en daar werd dan ruimte voor gemaakt. Er is niet veel dat mij meer energie geeft dan nog meer van mijn vakgebied te leren. Dus dat was een feestje.

Maar houdt dat dan nu op?

Ik ben geneigd te zeggen dat ik daar nu geen tijd of geld meer voor heb. Maar klopt dat wel?

Ik ga eens op zoek en lees dat het ministerie van OCW het “in deze snel veranderende maatschappij belangrijk vindt dat werkenden blijven leren”. “Hiervoor hebben zij allerlei maatregelen getroffen om dat aantrekkelijk te maken.” Ook voor zzp-ers!

Hey dat is mooi!

Ik lees verder:
“Als je een opleiding volgt voor jouw bedrijf, nieuwe ontwikkelingen of het op peil houden van jouw kennis, zijn de kosten voor 73,5% aftrekbaar. BTW kan je terugvragen en ook de reis-, verblijf- en hotelkosten zijn aftrekbaar.” (Zie hier voor alle informatie over aftrekposten of bel 0800-0543). Dat biedt mogelijkheden!

Ik kan mezelf dus een opleidingsbudget geven; dat is niet alleen goed voor mijn bedrijf maar ook voor mezelf! Ik surf door mogelijke opleidingen. Hè, lekker, het voelt als winkelen in de Jamin.

Voor dit jaar kies ik er twee, een training en een cursus. Ik verheug me er nu al op, het zijn opleidingen die in het verlengde liggen van mijn passie, ik ben er even helemaal uit, ontmoet gelijkgestemden en ik weet dat dit mij weer zoveel energie en inspiratie zal geven. Ik kan niet wachten om het met mijn klanten te delen!

Diana de Bruin
Coach en trainer voor vrouwelijke ondernemers en leiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *