BEWEGEN EN NETWERKEN


Hachi-Dan-Kin
Als we het over onze ondernemerschap hebben, dan komen veelal de woorden “vrijheid” en “onafhankelijkheid” over onze lippen. Maar ondernemen is ook aanpakken, je inzetten en zaken op je nemen.

Het verwerven van die vrijheid en onafhankelijkheid vergt energie en als je niet goed oplet, dan geef je meer energie weg dan je weer aanvult. Gezond ondernemen is voor mij dan ook op tijd de accu opladen.

En dat hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn! Met onderstaande oefening (Hachi Dan Kin) ben je namelijk al binnen 5 minuten weer helemaal opgeladen. Hachi Dan Kin is een kata die ik tijdens mijn karate lessen (ik ben zwarte band karateka) geleerd heb, maar is ook op internet te vinden onder de chinese bewegingsleer Chi Qong en heet daar “Baduanjin”.

Het doorlopen van de bewegingen van Hachi Dan Kin zorgen voor een goede doorbloeding van de organen, het rekken en strekken van spieren, pezen en ruggengraat, krachtopbouw en soepelheid in armen, schouders en benen, een diepe, regelmatige ademhaling en een rustige geest.

Je kunt het op ieder tijdstip van de dag doen, van ’s morgens vroeg als je net opgestaan bent tot ’s avonds laat vlak voordat je gaat slapen. Heerlijk voor wie van hot naar her rent en de ademhaling weer tot rust wil brengen of het hoofd even wil leegmaken. Enorm geschikt om gedeeltes ervan te doen vlak voordat je een presentatie moet geven en een verademing voor diegenen die veel achter de laptop zitten. Verkrampte spieren maak je hiermee weer los.

Hachi Dan Kin versterkt je zowel fysiek als mentaal, en je hoeft écht geen sporter te zijn om het te kunnen (dan maar wat minder diep door de knieën!).

Wil je deze kata graag leren, zodat je het optimaal kunt toepassen op stressvolle momenten in je ondernemerschap? Kom dan op vrijdag 13 mei a.s. naar de Academie voor de Ondernemer waar we het in groepsverband, als ondernemers onder elkaar, in stukken zullen doorlopen. Geniet van de fysiek verkwikkende inspanning en de mentaal rustgevende ontspanning en keer hier telkens weer naar terug in het dagelijks leven.

Na afloop is er (munt)thee of koffie en gelegenheid om met elkaar te netwerken! En zo combineer je het nuttige met het verkwikkende. Ik zou zeggen: een ochtend met een goede balans!

Schrijf je in!

Wat is de toegevoegde waarde?

Bij regelmatig herhalen:

  • Balans tussen lichaam en geest in je drukke bestaan als ondernemer.
  • Een diepe, regelmatige ademhaling die je bij spanning telkens weer kunt opzoeken.
  • Goede doorbloeding van de organen, waardoor je je doorgaans fitter voelt.
  • Rek van spieren, pezen en ruggengraat, die verlichting geeft bij stijfheid.

Waar, wanneer, hoe laat?

Lokatie: Koog aan Zee – Lagedijk 1-3 – Koog aan de Zaan
Data: vrijdag 2 september 2016
Tijdstip: 09.00 – 11.30 uur
Kosten:  € 15,- excl. BTW (inclusief koffie en/of thee)
Bijzonderheden: indien je dat hebt, een yogamat meenemen! (zo niet, dan wordt daarvoor gezorgd).

Logo-300x225Bij de Academie voor de Ondernemer vind je de juiste mensen – docenten, collega-ondernemers, geestverwanten – om mee te sparren, om van te leren en om je eigen kennis en ervaring mee te delen. Leren en ontmoeten gaan er hand in hand. Zowel tijdens de leer-en inspiratiesessies en andere events, als tijdens ontspanningsmomenten.